Gossos i petards

Gossos i petards

Contacte

Gossos i petards. Un problema recurrent.

Tenim dates assenyalades com Sant Joan, o les de festes majors o patronals en què els petards i les explosions semblen no acabar-se mai. Això genera una seriosa inquietud en els gossos que repercuteix en el seu equilibri i estabilitat. Tot i que les causes de la por dels petards són relatives, sovint són associades a l’agudesa auditiva dels gossos i la intensitat del soroll.

Alguns estudis suggereixen que les tempestes presenten senyals, com poden ser els raigs, que el gos associa al so del tro. És molt important corregir el mecanisme intern que genera aquestes reaccions perquè, més enllà de les dates assenyalades al calendari, esdeveniments esportius, protestes o festes locals, solen fer servir petards.

 

Beneficis del curs de gossos i petards.

  • El teu gos associarà els sorolls a activitats agradables i tranquil·les.
  • Gestionarà millor emocions com ara la por i l’ansietat.
  • Tindrà més confiança en tu quan el tranquil·litzis.
  • T’alliberarà de cercar plans alternatius en dates assenyalades.

És un problema recurrent, i sovint ignorat pels que no el pateixen en viu i en directe. Gossos i petards no són compatibles. I encara que hi intervenen diversos factors, encara no es té l’absoluta certesa sobre per què no afecta tots els gossos per igual. Si bé l’agudesa auditiva dels gossos és molt alta, no tothom reacciona igual als petards i els coets. La veritat és que els gossos que pateixen amb els petards poden desenvolupar quadres d’estrès i ansietat visibles durant diversos dies, i traumes posteriors lligats al record de sorolls violents.

El coneixement de la psicologia canina i l’etologia que té un educador de gossos pot corregir els mecanismes que desencadenen la por, i alhora ensenyar al propietari com tranquil·litzar el gos en aquestes situacions. Així el teu gos aconseguirà un control més gran dels seus impulsos i una correcta gestió de les seves emocions, a més d’enfortir la seva confiança en tu.

Ajuda el teu gos a gestionar la por als petards.