La convivència de gossos i gats

La convivència de gossos i gats

Contacte

La convivència de gossos i gats és possible.

La convivència de gossos i gats és presentada com a conflictiva e impossible. Però això no és del tot cert. És més una qüestió d’instints que no pas d’una mala relació, i aquest malentès ha estat estès per multitud de contes i caricatures.

Quan un gos persegueix un gat ho fa seguint el seu instint caçador. Per la seva banda, el gat també fuig per instint i normalment per agilitat i astúcia se sol escapar. La convivència entre gossos i gats és possible amb l’assessoria adequada, ja que tots dos tenen una alta capacitat d’adaptació i es poden reconèixer com a subjectes socials. El resultat serà una relació d’afecte amb més autocontrol, una gestió millor de les emocions i una millor comunicació que milloraran la qualitat de vida de tots.

 

Beneficis del curs de convivència de gossos i gats.

  • Evitar possibles accidents.
  • Aconseguir una bona relació.
  • Millorar la convivència.
  • Més ordre a casa i més tranquil·litat.

La convivència de gossos i gats no només és possible. És freqüent, malgrat els tòpics estesos a la televisió i dibuixos animats, i la clau és la correcció de l’instint caçador dels gossos, a fomentar emocions agradables i en què es vegin com a subjectes socials. El llenguatge corporal dels gats és diferent del dels gossos. El moviment de cua d’un gat s’associa a la defensa, i el gos el pot interpretar com un senyal d’alegria que el convida a jugar. La persecució espanta el gat alhora que excita el gos dibuixant el quadre que tots hem vist alguna vegada. El treball de l’ensinistrador consisteix a ajudar el gos a comprendre aquest malentès, i el resultat serà un autocontrol més gran, millor comunicació i una convivència tranquil·la.